Watchlist

Your watchlist is empty

Please select some configurations or references first

Pemulwuy Precinct, Redfern, AU
Col James Student Accommodation

Natural play of colours

The Col James Student Housing in the Redfern district of Australian metropolis Sydney impresses with an expressive play of colours and unusual shapes. The housing complex, which opened in 2021, provides 519 rooms for students. There are many small green corners adjacent to the building, which was designed by Turner Studio and a communal garden on the building’s roof. The green elements are also picked up in the façade. Multicoloured ceramic elements become the focus of the triangular building and celebrate Australia’s vibrant flora and fauna. Profiled precast concrete panels between the ceramic elements enhance the play of light and shadow. This combination of colours and elements gives the building a lively atmosphere.

Couleur | Nature, beige | Nature, Toscana | Nature, cream light | Color, TU1 | Color, GR1 | Color, GR2 | Color, GR3 | Color, GR4

Surface | Glatt

Type de projet | New construction

Architecte | TURNER, AU

Photographe | Tom Ferguson, AU

Nous avons d’autres projets passionnants.

Newsletter

Restez à jour.

Inscrivez-vous à notre newsletter et recevez des invitations spéciales et des informations adaptées à vos besoins sur les nouveaux produits et les développements en cours.

« * » indique les champs nécessaires

Ce champ n’est utilisé qu’à des fins de validation et devrait rester inchangé.